Simón Martín Guijuelo, S.L. är ett familjeföretag som har ägnat sig åt tillverkning och mognad av iberiska skinkor och andra produkter från iberisk gris i över ett sekel. Företaget har lyckats kombinera traditionella metoder med den mest avancerade teknologin, godkänt sina anläggningar enligt Europeiska unionens krav och integrerat sig i Denominación de Origen Jamón de Guijuelo sedan sin grundande...
...samt en uppfriskande mineralitet.
MAT- OCH VINMATCHNING
Servera vid cirka 13°C med en grönsakspaté, ett skaldjursfat, en grillad rödspätta med fänkål, en curryank eller ett urval av ostar.
Region: Mâconnais
Druva: Chardonnay – Vinstockar i genomsnitt 50 år gamla...
Franska vinproducenter, fria och oberoende, tror vi på och har länge engagerat oss i skapandet av autentiska och kvalitetsviner som respekterar ekosystemen och tillfredsställer vinälskarnas njutningar.
Domaines Fabre har varit familjeägda i tre generationer, i appellationerna Haut-Médoc och Margaux. Alla våra viner är certifierade med Haute Valeur Environnementale Nivå 3 (HVE). Vi arbetar för att...
...La Parcellaire från 1969 planterad av Pierre, min morfar. Certifierad 100% Carignan noir, rikedom och komplexitet hos dessa bär på denna jord förtjänar sin egen flaska.
Druvor: Carignan GamlaVinstockar
Ursprungsbeteckning: IGP Côtes Catalanes
År: 2019
ALKOHOL (Vol/Alc): 13%
CENTILISERING: 75 cl / Bourgogne...
... skapa detta vin skördar vi de vita druvorna av Moscatel Galego från gamla vinrankor på egendomen Quinta dos Castelares, belägen i Freixo de Espada à Cinta, en subregion av Douro Superior på en genomsnittlig höjd av 600 meter.
Skifferjordar och typiska terrasser från Douro.
...Vinet: Detta utsökta vin, som kommer från gamla vinrankor med en genomsnittlig ålder på 60 år, avslöjar med bravur en strålande fruktighet inbäddad i en krämig textur. Aromer av svart körsbär, björnbär och hallon stöds här av subtila träiga och vaniljnoter, vilket skapar ett särskilt läckert och perfekt balanserat vin. En mycket charmig och smakrik pinot noir från Côte Chalonnaise!
Innehåll: 75cl
Typ: Rödvin
Druva: 100% Pinot noir
AOC: Mercurey
Lagring: Drick nu och kan lagras fram till 2030
Serveringstemperatur: 14-16°...
...Il san Marzano anniversario 62 primitivo di Manduria riserva doc föds av druvor av primitivo i ren form. Druvorna kommer från gamla vinrankor som odlas som buskar och är minst sextio år gamla. Skörden äger rum i mitten av september med en lätt övermognad på plantan, och klasarna plockas för hand och placeras i små korgar. I källaren genomgår druvorna en kort kall för-maceration, följt av jäsning...
VIGNERONS & PATRIMOINE är en sammanslutning av oberoende franska vinproducenter, alla drivna av passionen för vårt yrke, respekten för våra terroirer, typiciteten av våra viner och strävan efter excellens. Våra viner kommer från många regioner i Frankrike: Alsace, Champagne, Beaujolais, Bourgogne, Bordeaux-regionen, Languedoc, Sydvästra Frankrike, Rhône-dalen och Loiredalen.
VIGNERONS & PATRIMOIN...
...Koncept: Ett vin för att visa det ovärderliga arvet av de gamla vinrankorna i Douro Superior.
Druvor: Gamla vinrankor av druvsorterna Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz och Sousão
Höjd på vinrankorna: 180 till 600 m
Jord: Skiffer och Skiffer/Granite...
...Detta vin skulle kunna kallas underverk, men jag föredrog Mirakel. Faktum är att druvorna som möjliggjorde dess framställning skördades från en liten tomt vars vinstockar är över 120 år gamla. Avsedda för att rivas upp, ville jag ge dem ett andra liv och det är tack vare min organiska gödsel, Bactériosol, som denna tomt åter har börjat producera över åren.
...Chasselas Harth 2019 GamlaVinstockar.
Silvermedaljör vid Grand Concours de Colmar
Chasselas är en av de druvsorter som är tillåtna i den kontrollerade ursprungsbeteckningen Vin d’Alsace. Den används ofta i blandningar men kan även vinifieras ensam.
Druvor: 100% Chasselas
Nederbörd: 550 mm/år
Ålder: 40 år
Lagring: 8 till 9 månader i hundraåriga fat
Alkohol: 12%
Socker: 3,7 g/L
Total syra: 3,5
Serveringstemperatur: 8 – 10°C
Lagringspotential: 5 år...
...VIOGNIER
Sol granitisk av platå, sydlig, sydostlig exponering
Vinstockar 15 till 20 år gamla.
Avkastning:
50 hl/ha
Manuell skörd.
Skörden avstjälkas för en skalmaceration på 18 timmar.
Vinifiering i tank med temperaturkontroll
Smakprov:
fin och mycket blommig doft, smak med en vacker komplexitet av aromer av aprikos och persika. Vacker rundhet...
...Variation: Garnacha 100%
Planteringsår: 1917. 103 år gamlavinstockar som har nått en höjd av 160 cm.
Rot: Rupestris du lot
Höjd: 542 meter
Alkohol: 15º
Yta: 0,215 Ha
Träning: Buskvinstockar
Planteringsram: 1,60 x 1,60 m
Flaska: 19 september 2019
Produktion: 732 flaskor, 800 kg. 3.700 kg/Ha (Garnacha godkänd avkastning är 6.500 kg/Ha)
SKÖRD
Handplockad i 12 kg lådor.
VINPRODUKTION
Avstjälkad...
... täckta med rullade småstenar.
Denna Cairanne Excellence kommer från gamlavinstockar (30 till 80 år gamla) med en mycket låg avkastning på 30 hl/ha.
DRUVSORTER
Grenache 60%
Syrah 40%
VINPRODUKTION
Efter manuell skörd avstjälkas druvorna helt vid mottagandet i källaren. Varje druvsort vinifieras separat, enligt en traditionell metod. Temperaturkontrollerad jäsning möjliggör lång maceration (3 till 4 veckor).
...Vino di grande pregio ottenuto da un' accurata cernita di uve Cannonau, i stor delvis från vinstockar över 40 år gamla och odlade som buskar.
Efter en långsam jäsning på skalen, som sker i små ståltankar under cirka 20 dagar, mognar vinet i franska ekfat i 24 månader. Följt av en lagring i liggande flaska i minst 8 månader.
Underbar granatröd färg.
I doften är den imponerande. Rik på aromer av...
Domaine LAURENS är specialiserat på traditionell produktion och försäljning av viner, aperitifer och spritdrycker. Således producerar domänen AOC Marcillac-viner i rosé, röd och gamlavinstockar, samt ratafior i rosé, röd, vit, gentian och caresse, samt brännvin av plommon, vildplommon, päron, gentian, rönn och marc de marcillac. Domänen sträcker sig över 21 hektar med en genomsnittlig ålder på 20 år. Domaine LAURENS tillämpar ett ansvarsfullt jordbruk.
Vingården består till hälften av vinstockar som är över 50 år gamla, planterade enligt traditionella metoder, med blandade druvsorter som Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Roussanne osv.
Vi tillverkar hantverksmässigt DOP Jumilla-viner i ekologisk produktion, både röda, rosé och vita. Vi erbjuder även vinmarmelad. Våra viner är kända för sitt utmärkta pris-kvalitet-förhållande och för att lyfta fram vår inhemska druvsort Monastrell. Vi har vingårdar planterade med direktrotade vinstockar som är över 60 år gamla, med en begränsad produktion men av utmärkt kvalitet.